За нас

„Нищо не си струва четенето ако не изисква буден ум.“

                   Чарлз Дъдли Уорнър

Издателство „Еделвайс” е проект на няколко млади българи, който тръгна като на шега, единствено благодарение на тяхната страст към четенето и нуждата от познание, която носи всяка следваща прочетена книга. И макар първите стъпки да бяха направени с любителски ентусиазъм, много бързо бяха положени основите на едно професионално издателство, което си постави за задача да запълни една дупка в богата палитра от издавана в България литература и с това да задоволи читателския глад към такива книги.

Едно от основните направления, в които „Еделвайс” искаше да работи, беше преиздаването на книги, които за първи път бяха видели бял свят преди 1944 г. в България. Някои от тях са забранени след идването на власт на комунистическата партия, а други просто са оставени на забравата, заедно с техните автори. За това първите две издания излезли от печат с логото на новото издателство бяха книгата на легендарния пълководец и педагог полковник Борис Дрангов, с неговия знаменит труд „Помни войната” и книгата на последния български министър-председател преди преврата на 9 септември 1944 г., Александър Цанков, „Трите стопански системи – капитализъм, комунизъм и националсоциализъм”.

Издателство „Еделвайс” е ориентирало издателската си политика към следните жанрове: Политика и политически идеологии, българска и световна история, военно дело и тактика, социология и демография, етнография и фолклор, планинарство оцеляване сред природата, спорт и бойни изкуства.